Od Lige prvaka niko nije zaradio kao Stara dama

Juventus zaradio više od Barcelone

Od Lige prvaka niko nije zaradio kao Stara dama

S. Bošković

Evropska fudbalska federacija je objavila da je Juventus najviše profitirao u prošloj sezoni od Lige prvaka.

Stara Dama je zaradila 89.1 milion eura, a fudbaleri Juventusa su u prošloj sezoni došli do finala gdje su poraženi od Barcelone. Ipak, zaradili su oko 30 miliona više od evropskog prvaka, koji je dobio 61.27 milion eura.

Glavni razlog za to je raspodjela novca između klubova iz jedne lige. U Ligi prvaka igrala su samo dva kluba iz Italije. Osim Juventusa, u najelitnijem klupskom takmičenju učestvovala je i Roma, koja je eliminisana nakon grupne faze.

Barcelona je s druge strane morala da dijeli profit sa ostalim španskim klubovima poput Real Madrida, koji je dogurao do polufinala, i Atletica koji je zaustavljen u četvrtfinalu. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.