Morata i Zaza za pobjedu Stare dame, Aguero spasio City
Foto: EPA

City i Juventus slavili

Morata i Zaza za pobjedu Stare dame, Aguero spasio City

Midhat Šljivak

Juventus je stigao do druge pobjede u novoj sezoni Lige prvaka. Večeras je Stara dama u Torinu savladala Sevillu s 2:0.

Dominirao je Juve u ovom meču, a do zasluženog vodstva su stigli u 41. minuti. Alvaro Morata je završio sjajnu akciju za prednost od 1:0 nakon prvog dijela.

Biancoeri su bili bolji tim i u nastavku. Sve dileme oko pobjednika riješene su u 87. minuti kada je Simone Zaza pogodio za konačan rezultat od 2:0.

Borussia je u Moenchengladbachu dočekala Manchester City, a na kraju su Građani preokretom stigli do pobjede od 2:1.

Odlično je domaći tim igrao, ali na kraju su poraženi. Prvo poluvrijeme donosi nekoliko odličnih šansi, a najbolju je propustio Raffael, kojem je Joe Hart odbranio penal u 20. minuti.

Ipak, nakon devet minuta igre u drugom poluvremenu, Borussia stiže do vodstva. Sjajnu akciju je završio Lars Stindl za vodstvo njemačkog tima od 1:0.

Radost domaćeg tima trajala je samo 11 minuta. Nicolas Otamendi je u 65. minuti izjednačiona 1:1, iako je lopta i pri udarcu Martina Demichelisa prešla gol-liniju.

Do kraja je City dominirao. Stvarali su šanse, a u 90. minuti Sergio Aguero je pogodio s penala za pobjedu od 2:1.

Grupa D, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus - Sevilla 2:0 (Morata 41', Zaza 87')
Borussia - Manchester City 1:2 (Stindl 54' / Otamendi 65', Aguero 90'p)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.