Od najboljih 11 Seville zastaje dah
Slavni Diego Maradona je svojevremeno nosio dres Seville i očekivano je u idealnom timu ovog andaluzijskog kluba u izboru navijača.

Maradona, Rakitić, Dani Alves...

Od najboljih 11 Seville zastaje dah

E. Škorić
Teme:

U povijesti su dres Seville nosili mnogi veliki igrači, oni koji su se penzionisali, ali i koji i danas aktivno igraju nogomet, pa nije bilo jednostavno izabrati najboljih 11 andaluzijskog tima.

Marca je odlučila da sprovede anketu među svojim čitateljima, koji su birali najboljih 11 Seville, a u anketi je sudjelovalo 9063 čitatelja.

Na kraju su izabrali Palopa, Danija Alvesa, Javija Navarra, Pabla Alfara, Manola Jimeneza, Rakitića, Navasa, Reyesa, Maradonu, Luisa Fabiana i Kanoutea.

Na spisku nema legendarnog hrvatskog napadača Davora Šukera, kao niti Sergija Ramosa, kojeg navijači Seville baš i ne vole otkako je otišao u Real Madrid, gdje je dugi niz godina kapiten.

Dres Seville u prošlosti je nosio i bh. reprezentativac Emir Spahić, ali nije ostavio veći trag i očekivano nije dobio povjerenje Marcinih čitatelja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najboljih 11 Seville po izboru Marcinih čitatelja: Palop - Dani Alves, Javi Navarro, Pablo Alfaro, Manolo Jimenez - Rakitić, Navas, Reyes, Maradona - Luis Fabiano, Kanoute

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi