Od običnog radnika do rekordera Premiershipa

Vardy postigao 10. gol zaredom

Od običnog radnika do rekordera Premiershipa

Midhat Šljivak

Napadač Leicestera Jamie Vardy ponovo je bio strijelac u Premiershipu.

Sjajni 28-godišnji fudbaler je golom u finišu prvog dijela protiv Newcastlea stigao do 10. uzastopnog pogotka u Premier ligi.

Zahvaljujući ovom pogotku Vardy se izjednačio s Ruudom van Nistelrooyom, legendarnim napadačem Manchester Uniteda, koji je u dva navrata postizao po deset pogodaka uzastopno.

Njegov uspjeh je još veći jer je samo prije tri godine igrao niželigaški fudbal. Bio je član Fleetwood Towna, Halifaxa i Stocksbridgea, a pored igranja u niželigašima radio je i kao radnik na izradi medicinskih pomagala.

U tom periodu je zarađivao i 30 funti kao napadač u nižim engleskim ligama, a svanulo mu je 2012. godine kada je za milion funti stigao u Leicester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone igra brilijantno. Dobio je poziv i u reprezentaciju Engleske, a jedan gol je daleko od ulaska u povijest Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.