Od Posušja do Lige prvaka: "Doktor mi je zabranio da igram fudbal"

Povrede mu došle glave

Od Posušja do Lige prvaka: "Doktor mi je zabranio da igram fudbal"

Ime Kaje Rogulja vjerovatno je danas poznato samo onim starijim zaljubljenicima u BHT Premijer ligu BiH.

U razdoblju od 2006. do 2008. godine ovaj fudbaler je nastupao za Posušje u generaciji koju su, između ostalog, činili Mešanović, Krstanović, Musli..., a požrtvovanim radom i, prije svega, kvalitetom uspio je premijerligaške oranice da zamijeni Ligom prvaka.

Čari najelitnijeg klupskog takmičenja doživio je igrajući u dresu Austrije Beč s kojom je bio i šampion, a danas kada ima 32 godine mnogima je bilo iznenađujuće što vrijeme provodi odmarajući se u Splitu, daleko od fudbalskih zbivanja.

"Posljednjih godina nije išlo, vidio sam da je sve teže i teže. Na kraju sam morao prelomiti i donijeti odluku da prestanem igrati", ispričao je Rogulj za austrijski SPOX, pa otkrio kroz šta je prolazio.

"Prošlog ljeta potpisao sam za Horn, bio sam stvarno motiviran da im pomognem, ali nakon posljednje povrede ljekar mi savjetovao da više ne smijem igrati ako želim miran život i nakon karijere. I danas osjećam bolove u leđima, radim vježbe, no daleko je to manje nego kada sam igrao."

Igrama u Austriji skrenuo je pažnju mnogih klubova, a najkonkretnija ponuda došla je iz Švicarske.

"Ponudu Luzerna nisam mogao odbiti. Švicarska liga je bila u usponu, a i ja sam bio spreman za novi izazov. I tu su mi leđa pravila problem, morao sam i da idem na operaciju. Kada sam se konačno vratio na teren, stvari u klubu bile su potpuno drugačije i nisam imao izbora nego da tražim novu sredinu."

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Od svih pobjeda jedna od najdražih mu je ona kada je s Austrijom pobijedio Dinamo u Ligi prvaka.

"Ja sam veliki navijač Hajduka, tu utakmicu nikada neću zaboraviti", dodao je Rogulj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi