Od probe u Zenitu do druge lige: Kako Radovcu ide u Grčkoj?

Ljetos promijenio sredinu

Od probe u Zenitu do druge lige: Kako Radovcu ide u Grčkoj?

A. Čaušević

Među fudbalerima koji su nakon nekoliko godina dokazivanja u Bosni i Hercegovini ljetos pronašli inostrani angažman nalazi se i Samir Radovac. 

Radovac je svojevremeno slovio kao najveći talenat u omladinskoj školi FK Sarajevo, prije šest i pol godina bio je na probi u Zenitu i najavljivana mu je velika karijera.

Kao 18-godišnjak je 2014. godine odigrao odličan sarajevski derbi na stadionu Grbavica. Iako se nije upisao u strijelci u trijumfu 1:2 bio je jedan od najboljih pojedinaca na tom meču.

Nakon sedam godina provedenih na Koševu i osvojene titule i Kupa BiH u februaru ove godine prešao je u Olimpik gdje je odradio jednu polusezone te se tako pripremao za inostrani transfer.

Ljetos je odlučio da njegova naredna stanica u karijeri bude Grčka, tačnije tamošnji drugoligaš PAS Giannina.

Radovac je u dosadašnjem dijelu sezone upisao svega jedan nastup i to u kup utakmici protiv Aspropyrgosa kada je na terenu proveo 11 minuta.

U ligaškim mečevima još uvijek nema nastupa. Nakon sedam odigranih kola PAS Giannina je druga na tabeli sa 15 bodova i još ne zna za poraz.

Inače, Giannina će danas u Kupu gostovati ekipi Verije, a Radovac se našao na spisku igrača koji će računati za ovaj susret. Ostaje da se vidi da li će mu trener Argirios Giannikis dati priliku za igru.

Top Komentari

pjanke_1
Poceli su novinari da nam kroje ekipu kako je otisao Tata
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi