"Od prve do zadnje minute igrači će izgarati na terenu"

Slavko Petrović pred revanš meč polufinala Kupa BiH

"Od prve do zadnje minute igrači će izgarati na terenu"

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra na Grbavici dočekuju Široki Brijeg u okviru revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

U prvoj utakmici koja se prošle sedmice igrala na Pecari ekipa Širokog je slavila sa 1:0, te sa golom prednosti sutra stiže na megdan Želji. Pred sutrašnji meč danas je u Plavom salonu na stadionu Grbavica održana press konferencija. Trener Plavih, Slavko Petrović, pred revanš polufinala Kupa BiH protiv Širokog kazao je da očekuje od svojih igrača da izgaraju od prve do zadnje minute na terenu.

"Mi se nalazimo pred strahovito bitnom utakmicom za nas, utakmicom koja odlučuje o osvajanju jednog trofeja. Od prve do zadnje minute želim da moji igrači izgaraju na terenu. Igrat ćemo maksimalno ofanzivno kao protiv Sarajeva i ako ponovimo takvu utakmicu imamo realne šanse da dođemo do finala. Svi će biti tu osim Kerle koji je zbog kartona van terena. U najjačem sastavu ćemo izaći i pokušati da se plasiramo u finale Kupa Bosne i Hercegovine", rekao je Petrović.

O sastavu za sutrašnji meč:

"Teško je izdiktirati sastav koji će sutra igrati. U odnosu na Sarajevo bit će sigurno promjena, odmarali smo određene igrače u toj utakmici. Bilo je iznenađenje što je Crnov počeo utakmicu i mislim da je odradio to korektno. Malo je zakazao Radinović koji je bio svjež i trebao je donijeti mnogo više. Zakarić i Marković su morali ući i svi su oni u konkurenciji za sutrašnju utakmicu", dodao je Petrović.

Kerla propušta meč zbog suspenzije, a na njegovoj poziciji igrat će najvjerovatnije Boccaccini.

"Boccaccini bi trebao početi sutra na poziciji štopera jer je iskusniji od Osmankovića. On je ispao iz prvih 18 igrača jer nam je trebao treći mladi igrač i to je bio Osmanković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Petrović se dotakao i efikasnosti svoje ekipe koja je zakazala na meču protiv Sarajeva.

"Kada ekipa ne postiže gol to je uvijek problem. Jako bitno je da smo napravili jako puno šansi protiv Sarajeva. Imali smo nekih sedam dobrih šansi. Protiv ekipe koja je u fazi odbrane odmah iza nas po primljenim golovima treba napraviti sedam šansi. Ako stvorimo šanse protiv Širokog kao u derbiju siguran sam da će realizacija biti mnogo bolja. Široki nas sigurno nije iznenadio u prvoj utakmici. Oni su s malo većom željom ulazili u duele koje smo mi gubili. Nadam se da ćemo mi sada njima uzeti skalp ovdje. I ako zaista uđemo sa 100% u meč ova ekipa može punu. U dvije utakmice Želju nadigrati je jako teško za bilo koju ekipu u našoj ligi".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi