"Od prvog dana poštujemo sve mjere, za dva dana će svi biti u trenažnom procesu"

Sportski direktor Slobode Sanel Mašić za SportSport.ba

"Od prvog dana poštujemo sve mjere, za dva dana će svi biti u trenažnom procesu"

Edmir Škorić

Sportsku javnost u BiH danas je zatekla vijest o novim slučajevima koronavirusa u Premijer ligi BiH.

Dobar dio premijerligaških klubova suočavao se ili se suočava s koronavirusom u proteklom periodu pandemije, a danas je objavljeno da je i jedan nogometaš Slobode imao pozitivan test na Covid-19.

Iz poštovanja prema igraču i njegovoj porodici, a i s ciljem da se ne prouzrokuju dodatni problemi, ime igrača nije objavljeno, ali ono što je najvažnije je da je on u kućnoj izolaciji, da nije imao nikakve simptome i da se osjeća dobro.

"Svi članovi našeg kluba testirani su 13. jula, a rezultati su stigli 15. jula, pred utakmicu sa Sarajevom. Svi su, izuzev jednog igrača, imali negativne testove i mi smo poduzeli sve mjere kako bi zaštitili i sebe i druge. Klub je izdao upute igračima i posebne programe u ovim specifičnim okolnostima kojih se striktno svi moraju pridržavati. Držimo se svih mjera koje su izdate od strane nadležnih institucija od prvog dana", rekao je sportski direktor Slobode Sanel Mašić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Trenutno je jedan igrač u kućnoj izolaciji i on će za dva dana biti vraćen u trenažni proces, dok su svi ostali zdravi, treniraju, igraju utakmice i paralelno s tim postupaju po klupskim uputama kako bi se zaštitili od virusa. Ono što je sigurno, naše planove ništa ne može spriječiti i mi spremno i s nestrpljenjem čekamo početak nove sezone".

Mašić je još dodao da je prije utakmice sa Sarajevom u Butmiru Sloboda upoznala svog domaćina o cijeloj situaciji i da nije bilo nikakvih sumnji niti straha od mogućnosti da se neko zarazi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo se do sada ukupno tri puta svi testirali i to po prvoj uputi saveza sredinom/krajem maja. Pred početak priprema 22.06. (svi novi igrači koji su se priključili ekipi su negativno testirani kao i oni koji su dolazili na probe) i treći puta kada je otkriven i potvrđen slučaj i svi su negativni bez ikakvih simptoma", dodao je Maškić.

Istakao je također da u Omladinski pogon Slobode nije ušao niejdan igrač bez negativnog testa i još uvijek se radi po tom principu. Sve prijateljske utakmice omladinskog pogona su stavljene "na led" od 5. jula, pa sve do ove subote.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti