Husejinovićeve majstorije obilježile meč, Sarajevo u zadnjim trenucima izbjeglo poraz od Slobode

Prijateljska utakmica

Husejinovićeve majstorije obilježile meč, Sarajevo u zadnjim trenucima izbjeglo poraz od Slobode

Danas je u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru odigran prijateljski meč između domaće ekipe (Sarajeva) i Slobode. Na kraju je utakmica završena rezultatom 1:1.

Izuzmu li se poprilično slab pokušaj Miličevića iz treće minute utakmice, otvaranje meča nije donijelo veća uzbuđenja.

Sarajevo je, ipak, držalo posjed, ali je Sloboda bila dobro postavljena i čekala svoj priliku iz tranzicije.

Domaći su imali nekoliko opasnih napada u prvom dijelu, ali su šanse uglavnom izostajale, dok su Tuzlaci prvi put ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti kada je pokušao Mujagić.

Tako se bez previše uzbuđenja igralo sve do 30. minute kada je nekadašnji fudbaler Sarajeva Said Husejinović postigao sjajan gol i doveo Slobodu u vodstvo od 0:1. Husejinović se majstorski oslobodio čuvara na lijevom krilu i sa vrha kaznenog prostora uputio udarac nakon kojeg Kovačević nije mogao ništa.

Pet minuta kasnije je Husejinović ponovo pokazao svoje majstorstvo. Ovaj put je djelovao po desnoj strani, prebacio i izbacio dvojicu igrača Sarajeva i dobro šutirao. Ipak, njegov udarac je otišao pored stative.

Najbolju priliku Sarajevo je imalo u 39. minuti utakmice. Mustedanagić je sjajno izbacio Tatara koji je snažno šutirao, ali je Golubović odbranio.

Sarajevo je do kraja prvog dijela bilo u ofanzivi, ali bordo tim nije uspio opasnije ugroziti gol Slobode.

U drugom poluvremenu su gosti potpuno promijenili sastav, pa su na teren istrčali: Mustačević, Hadžibeganović, Salihović, Mujkić, Kurtalić, Mehmedović, Žerič, Ristić, Hasukić i Husić.

Sa druge strane, želja Vinka Marinovića je bila da isti tim odigra čitav meč, pa na poluvremenu nije pravio izmjene (Krste Velkoski i Cruz su u igru ušli u finišu meča).

Drugo poluvrijeme je donijelo poprilično mirnu predstavu, pa nije bilo previše dobrih prilika. Vrijedi ipak izdvojiti pokušaje Mustedanagića i Tatara na jednoj strani, te Ristića na drugoj.

Međutim, kada su svi čekali kraj Sarajevo stiže do izjednačenja i uspijeva izbjeći prvi poraz u predsezoni. Igrala se sudijska nadoknada kada je Dupovac uspio zatresti mrežu gola Slobode i postaviti konačnih 1:1.

FK Sarajevo - FK Sloboda 1:1 (Dupovac 90+2'/Husejinović 30')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Oremuš, Miličević, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Ahmetović.

FK Sloboda: Golubović, Beganović, Devedžić, Uzelac, Tomašević, Kadrić, Herić, Mujagić, Predragović, Maksimović, Husejinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Zna frajer igrat lopte al bas
12 0
hz_033
Haha ja objektivnog novinara, ako si zeljovac prepusti pisanje teksta za FKS nekom drugom jer profesionalizam ti ocito nije jaca strana.
2 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi