Odavno je zaboravljen, ali David Villa i dalje radi ono što najbolje zna

Španski napadač stigao do velikog jubileja

Odavno je zaboravljen, ali David Villa i dalje radi ono što najbolje zna

David Villa već godinama nije u centru pažnje svjetske fudbalske javnosti, ali daleko od toga da je iskusni Španac zaboravio svoj posao.

On je u sinoćnjoj utakmici koju je igrao njegov New York City postigao dva gola. Bio je tako Villa jedan od najzaslužnijih za pobjedu nad Dallasom rezultatom 3:1, ali je stigao i do velikoj jubileja.

Naime, prvi gol na sinoćnjoj utakmici, koji je postigao sa bijele tačke, je bio njegov 400. u profesionalnoj karijeri, a kako je protiv Dallasa postigao dva gola uspio je i prebaciti ovu cifru.

Inače, 36-godišnji Villa je u tekućoj sezoni MLS lige na šest utakmica postigao četiri gola, te je pravi vođa New York Cityja.

Podsjetimo, David Villa je u svojoj karijeri sa velikim uspjehom nastupao za Sporting Gijon, Zaragozu, Valenciju, Barcelonu i Atletico Madrid, dok je "preko bare" otišao 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi