Odbijen prijedlog da se Salahu dodijeli kapitenska traka

Kao znak izvinjenja

Odbijen prijedlog da se Salahu dodijeli kapitenska traka

A. Čaušević

Propao je plan Egipta da dodijeli kapitensku traku Mohamedu Salahu kao znak izvinjenja u nedostatku podrške za FIFA najboljeg igrača svijeta.

Salah je bio izuzetno ljut na čelnike egipatskog saveza jer njihovi glasovi nisu uzeti u obzir pa je zvijezda Liverpoola završila četvrta u konačnom poretku.

Da bi zakopali ratne sjekire Egipćani su pokušali dodijeliti Salahu kapitensku traku reprezentacije, ali je prvi kapiten afričke selekcije Ahmed Fathi to odbio.

"Od Ahmeda je zatraženo da da kapitensku traku Salahu", rekao je Fathijev agent Nader Shawky.

"Bio je iznenađen tim zahtjevom i odbio ga je. Mislim da više neće igrati za reprezentaciju ako mu bude oduzeta kapitenska traka."

Shawki je dodao da misli kako i sam Salah ne bi pristao da se Fathiju oduzme traka i dodijeli igraču Redsa.

Fathi je nosio kapitensku traku u posljednjem susretu popularnih Faraona protiv Bocvane koja je pobijeđena sa 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti