Odbijena žalba vlasnika Liverpoola

Odbijena žalba vlasnika Liverpoola

Britanski sud odbacio je žalbu vlasnika Liverpoola Toma Hicksa i Georgea Giletta, koji su se sporili s Upravnim odborom oko najavljene prodaje tima.

Upravni odbor odobrio je prodaju Liverpoola kompaniji "New England Sports Ventures" iz SAD, koja je i vlasnik bejzbol tima Boston Red Socks, prenose agencije.

Hicks i Gilett su bili protiv prodaje kluba i željeli su da se riješe članova Upravnog odbora koji su glasali za. Sadašnji vlasnici su tvrdili da je potencijalni kupac potcijenio vrijednost Liverpoola.

Sud je, međutim, presudio protiv Hicksa i Giletta.

Klupski direktori, koji su odobrili prodaju kluba, vjerovatno će ipak morati još jednom pred sud kako bi dobili pravo da ozvaniče promjenu vlasnika.

Kompanija ''New England Sports Ventures" je za kupovinu duboko zaduženog Liverpoola ponudila 300 miliona funti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.