Odbijene žalbe Blattera i Platinija, ali smanjene kazne
FOTO: EPA

I dalje udaljeni od fudbala

Odbijene žalbe Blattera i Platinija, ali smanjene kazne

Apelacioni komitet FIFA-e smanjio je kazne Seppu Blatteru i Michelu Platiniju s osam na šest godina suspenzije.

Bivši predsjednik FIFA-e i suspendovani predsjednik UEFA-e suspendovani su na osam godina nakon što je otkriveno da je Blatter platio Platiniju 1,8 miliona eura 2011. za posao savjetnika izveden 2002. godine. 

U žalbi Blatter i Platini su zatražili potpuno ukidanje ukidanje suspenzije, no Apelacioni komitet FIFA-e je njihovu kaznu smanjio sa osam na šest godina i obojici je sada preostala još samo jedna žalbena stanica - Sud za sportsku arbitražu u Lausanni.

Izbori za novog predsjednika FIFA-e održat će se u petak u Švicarskoj, a od kandidata najbolje kotiraju tajnik UEFA-e Gianni Infantino, jordanski princ Ali bin al Hussein, južnoafrički tajkun Tokyo Sexwale, predsjednik Azijske konfederacije (AFC) Salman bin Ebrahim al Khalifa, te nekadašnji pomoćnik glavnog tajnika FIFA-e Jerome Champagne.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi