Odbijenica Kloppu, Grosskreutz prešao u Stuttgart
FOTO: EPA

Šunjić dobio saigrača

Odbijenica Kloppu, Grosskreutz prešao u Stuttgart

Povremeni njemački reprezentativac Kevin Grosskreutz odlučio je pojačati redove Stuttgarta. 

Grosskreutz je u septembru prošle godine iz Borussije prešao u Galatasaray, međutim Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) presudila je da Turci nisu na vrijeme završili sve formalnosti i ovaj defanzivac je bio osuđen na mjesto na tribinama.

Na kraju Grosskreutz je procijenio da je za njegovu karijeru najbolje vratiti se u njemačku Bundesligu koju najbolje poznaje, a nije tajna da je pregovarao i sa Jurgenom Kloppom oko dolaska u Liverpool.

"Bundesliga je u Premiership najjača na svijetu. Vrlo sam sretan i uzbuđen, ovo je novi izazov za mene", izjavio je Grosskreutz za klupsku stranicu.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart je saoptšio da je Grosskreutz potpisao ugovor do 2018. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi