Odbio operaciju ligamenata kako bi mogao igrati za reprezentaciju
(Foto: EPA)

Ovo se rijetko viđa

Odbio operaciju ligamenata kako bi mogao igrati za reprezentaciju

M. Šljivak

Zaista nevjerovatna priča dolazi nam iz Francuske.

Fudbaler Angersa Cheikh N’Doye (33) odbio je operaciju križnih ligamenata koljena kako bi mogao za reprezentaciju Senegala nastupiti na predstojećem Afričkom Kupu nacija.

Ovaj 33-godišnji fudbaler doživio je tešku povredu koljena u dresu reprezentacije prije tr sedmice u kvalifikacionom meču. Ipak, odlučio je da ne ide na operaciju i da se pokuša koliko-toliko oporaviti za AKN.

Angers je zbog toga tražio i da nastupa za ekipu. Međutim, on je za sada to zbog bolova odbijao i nada se da će uz adekvatnu njegu i bez operacije uspjeti da zaigra za Senegal.

Eventualnom operacijom koljena uslijedila bi dugotrajna pauza. Ne bi N'Doye mogao da se na vrijeme vrati na teren pred takmičenje koje počinje 21. juna u Egiptu.

N'Doye je ove sezone do povrede bio standardan prvotimac Angersa. Odigrao je ukupno 27 utakmica i upisao je tri asistencije.

Ranije je ovaj fudbaler također igrao u Angersu, godinu dana je proveo u Birminghamu, a nastupao je još za Creteil, Epinal i senegalski Yakaar.

N'Doye je za nacionalni tim Senegala nastupio 33 puta. Postigao je i tri pogotka i sigurno će nakon svega biti nacionalni heroj, posebno ako uspije da zaigra.

Senegal će na KN igrati u grupi C sa selekcijama Alžira, Kenije i Tanzanije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi