Sjajni fudbaler odbio igrati za Senegal: Izvinite, ali ovdje sam odrastao

Pape Cheikh se izjasnio

Sjajni fudbaler odbio igrati za Senegal: Izvinite, ali ovdje sam odrastao

Talentovani fudbaler Olympiquea iz Lyona Pape Cheikh danas je priredio neprijatno iznenađenje svim Senegalcima, koji su se nadali da će ga uskoro vidjeti u reprezentaciji svoje zemlje.

Ovaj 21-godišnji fudbaler sredine terena rođen je u Dakaru 8. augusta 1997. godine, ali je još kao dijete preselio u Španiju gdje je dugo bio član Celte iz Viga.

Pape Cheikh posjeduje i španski pasoš i imao je pravo da bira između Senegala i Španije, a na kraju se odlučio za drugu opciju.

"Izvinjavam se Senegalcima, ali ovdje sam odrastao. Ne mogu i ne želim zaboraviti gdje sam rođen, ali Španija mi je dala sve. Iskreno, osjećam se i kao Španac", rekao je Cheikh, te dodao:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Španci su mi dali sve u životu, a sada im se želim odužiti. Iako me Senegal nekoliko puta zvao, mislim da sam donio pravu odluku i sretan sam zbog nje".

Pape Cheikh je u prošlosti nastupao za mlađe uzraste Španije, a trenutno je član U-21 selekcije ove zemlje.

Top Komentari

Ma ovaj Senegalac proci ce kao Alen Halilovic odbio Bosnu i htio za Hrvatsku i sad ga nema nigdje niti igra za Hrvatsku niti za Bosnu, tako ce slicno proci i ovaj Senegalac niti ce igrati za Spaniju niti za Senegal, ko se razvlaci izmedju dvije stolice, ostaje na kraju bez ijedne stolice.
31 5
Benjamingst
I za 3 godine ce dati izjavu ja sam Senegalac ako dobijem poziv igrao bi za svoju drzavu. Ako ga selketor Spanije nepozove.
26 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi