Odbrana ključ uspjeha protiv Srbije
Optimizam u našem nacionalnom timu

Veliko interesovanje za susret BiH - Srbija

Odbrana ključ uspjeha protiv Srbije

Adnan Beganović

"Očekujem dobre utakmice. Naša odbrana može biti ključ uspjeha. Bitno je zatvoriti njihovu bekovsku liniju i onda smo blizu pobjede", rekao je Halid Demirović, selektor rukometne reprezentacija BiH uoči utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo "Austrija 2010" koje će naš nacionalni tim igrati protiv Srbije u Sarajevu 19. marta, te tri dana kasnije u Nišu.

Meč sa Srbijom plijeni veliku pažnju i za nas su predstojeća dva dvoboja ključni mečevi kvalifikacija...
 

"Forma naših igrača koji igraju van granica BiH je promjenjiva, ali nadam se da će pružiti svoj maksimum u oba susreta. Srbija u utakmicu ulazi kao favorit, veoma su dobra ekipa, ali i oni imaju svoje slabosti. Dobro smo ih izanalizirali i smatram da je naš glavni zadatak zaustaviti njihovu bekovsku liniju, Ilić, Anđelković, Bojinović, Stojanović. Ako u tome uspijemo mislim da ćemo se mi radovati. Među 16 igrača koje sam pozvao za utakmice sa Srbijom možda malo iznenađenje predstavlja uvrštavanje na spisak mladog Denija Velića za kojeg sam procijenio da je velika perspektiva našeg rukometa, te shodno tome, zaključio da mu treba pružiti priliku", kazao je Demirović.

Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, o tehničkim detaljima organizacije susreta u Sarajevu, istakao je:

"Za utakmicu vlada nezapamćeno interesovanje. Veliki broj novinara iz Srbije najavio je dolazak i mi ćemo se potruditi da ih dočekamo na najlijepši mogući način. Na naše insistiranje delegat susreta biće Stefan Jug, koji je u kontaktima sa nama rekao da garantuje da neće ponoviti glupost delegata iz susreta sa Mađarskom i prekinuti utakmici, ma šta da se desi. U stalnom smo kontaktu i sa "Bh. Fanaticosima" i oni su najavili dolazak iz cijele Evrope. Na utakmici će biti prisustan veliki broj trenera i menadžera iz Evrope, te zato ovim putem pozivamo navijače na fer i korektno navijanje".

Okupljanje reprezentativaca Demirović je zakazao za 16. mart u Sarajevu, a naši rukometaši treniraće u KSC "Skenderija". Susret u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić“ protiv naših istočnih susjeda igraće se sa početkom u 20 sati, a u niškoj dvorani „Čair“ počinje u 19.

Spisak pozvanih reprezentativaca BiH

Golmani: Enid Tahirović, Adnan Šabanović, Nebojša Grahovac
Lijeva krila: Vukašin Stojanović, Bakir Buljugija
Desna krila: Adnan Jaškić, Eldin Hajdarević, Deni Velić
Pivoti: Muhamed Toromanović, Vladislav Veselinov;
Lijevi bekovi: Mirsad Terzić, Ivan Divković
Srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandić
Desni bekovi: Darko Martinović, Branislav Obradović

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.