Odbrana Zrinjskog popustila, Borac zaustavio lidera

Zrinjski poražen u Banjoj Luci

Odbrana Zrinjskog popustila, Borac zaustavio lidera

E. Škorić

U derbiju devetog kola BH Telecom Premijer lige BiH Borac je pobijedio Zrinjski rezultatom 2:1.

Zrinjski u prvih osam kola nije primio nijedan pogodak, a večeras je mladi bh. golman Goran Karačić kapitulirao dva puta! Plemići su doživjeli prvi poraz u sezoni, sada imaju 'samo' tri boda ispred Širokog i Slobode (utakmica manje), te četiri ispred Sarajeva.

Granitna odbrana mostarskog kluba večeras, na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ipak nije izdržala.

U prvih 10-ak minuta vrijedi spomenuti jedino Todorovićev udarac iz četvrte minute. Radinović je u 18. minuti uzvratio, no ostalo je 0:0.

U 24. minuti Jović izvodi slobodni udarac s desne strane, Radinović postiže fantastičan pogodak udarcem iz voleja. Desetak minuta kasnije dobra akcija Plemića, a onda loš završetak Zakarića, koji je pucao preko gola. 

Zrinjski je krenuo nešto ofanzivnije u nastavku, napravljena je dvostruka izmjena već na poluvremenu, ali Borac je još jednim golom potvrdio pobjedu. Nakon sjajne kontre u 68. minuti, Jović je izašao sam pred Karačića i rutinski plasirao loptu u mrežu za sigurnih 2:0 u korist domaćih.

Treba napomenuti i udarac Blaića za goste dvije minute ranije, kada je loptu ispod same prečke izvadio Jović. Utješni gol postigao je Šćepanović nakon ubačaja iz kornera u 80. minuti. Zrinjski je napadao, ali nije izbjegao prvi poraz u sezoni.

Borac - Zrinjski 2:1 (Radinović 24, Jović 68/ Šćepanović 80)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Jović, Saničanin, Vidović, Savanović, Predragović, Jović, Radinović, Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović. 

Zrinjski: Karačić, Blaić, Peko, Graovac, Radulović, Žeravica, Todorović, Stojanović, Mešanović, Laštro, Zakarić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.