Odemwingie sa dva gola donio pobjedu West Bromwichu

Pobjeda za WBA

Odemwingie sa dva gola donio pobjedu West Bromwichu

Midhat Šljivak

U posljednjem susretu 10. kola engleske Premier lige West Bromwich Albion je sa 2:0 na svom The Hawthorns stadionu savladao ekipu Southamptona.

Junak pobjede domaćih bio je nigerijski napadač Peter Odemwingie koji je postigao oba gola za domaći tim. Nakon bolje igre u prvih pola sata WBA je do vodstva stigao u 36. minuti susreta. Odemwingie je prekrasnim udarcem sa preko 20 metara matirao gostujućeg golmana Gazzanigu za vodstvo od 1:0.

Oba tima su imala svoj prilike u ovom susretu. Southampton je u nekoliko navrata ozbiljno zapriejtio, ali su sve dileme oko pobjednika riješene u 60. minuti susreta. Long je centrirao sa lijeve strane, a Odemwingie se najbolje snašao u kaznenom prostoru, te je po drzgi put matirao gostujućeg golmana za ispostaviće se konačan rezultat utakmice od 2:0.

WBA je ovom pobjedom skočio na peto mjesto sa 17 bodova koliko imaju i Everton na četvrtoj poziciji, te Tottenham na šestoj. Southampton je posljednji sa samo četiri boda.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.