Odgađa li se veliki engleski derbi?
Nije čest slučaj da snijeg poremeti planove organizatorima utakmica u Engleskoj, ali ipak ništa se neće prepuštati slučaju.

Strah od padavina

Odgađa li se veliki engleski derbi?

E. Škorić

Manchester United i Manchester City u nedjelju od 17:30 sati trebali bi odigrati veliki debi u Engleskoj.

Momčad Josea Mourinha protiv momčadi Pepa Guaridole je svakako nešto što svi s nestrpljenjem očekuju, ali pitanje je hoće li se u nedjelju u spomenutom terminu odigrati susret mančesterskih rivala.

Naime, metereolozi u Engleskoj najavljuju velike padavine tokom vikenda, pa je pitanje hoće li Old Trafford biti spreman za odigravanje meča. Upitno je čak i odigravanje derbija između Liverpoola i Evertona, koji se igra od 15:15 sati u nedjelju.

Old Trafford ima podno grijanje i to će uveliko pomoći da se steknu uslovi za igru, no eventualno bi snijeg i led mogli da stvore probleme oko stadiona, što bi također mogao biti razlog da se susret ipak pomjeri za neki drugi dan.

Premierligaški meč Arsenala i Boltona je 2010. godine odgođen zbog snijega, a bilo je još takvih primjera. Iako snijeg u Engleskoj ne može na isti način da stvori probleme kao bh. klubovima, ako se ne steknu svi potrebni uslovi za odigravanje meča, pa čak i oko stadiona, službeno lice prinuđeno je da donese odluku o odlaganju susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ima osam bodova više od Uniteda pred ovaj susret i bit će nam svima krivo ako se on bude pomjerio za neki drugi dan.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Kod nas se igra Derbi na Grbavici po ledenom terenu gdje lopta oskace 3 metra u zrak i to ofarbana sa farbom za vrata i udri te igraci to je NASA PREMIJER LIGA a ovi Englezi se odmah prepali... ma nasa liga je najjaca u europi... blato, led, snijeg....
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi