Odgađa se Evropsko prvenstvo?
Foto - EPA

Cadena SER tvrdi

Odgađa se Evropsko prvenstvo?

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno je veoma blizu odluke da odloži prvenstvo Evrope.

Kako tvrdi španski Cadena SER, zbog pandemije koronavirusa UEFA je navodno veoma blizu odluke o odlaganju Eura koje je planirano za ljeto i pokušat će da ga prebace za ljeto 2021. godine.

Također, vrlo je moguće da će i sezona u evropskim takmičenjima biti suspendovana do daljnjeg i da fudbala na Starom kontinentu uopšte neće biti do završetka pandemije.

UEFA će u narednim danima donijeti konačnu odluku. Činjenica je da fudbal bez navijača nema nikakvog smisla, ali svaka utakmica je potencijalni problem za novu zarazu koronavirusom.

Odluka o prekidu fudbalskih takmičenja i odlaganju Eura za narednu godinu još je izvjesnija nakon što je fudbaler Juventusa Daniele Rugani bio pozitivan na koronavirus i neće biti nikakvo iznenađenje ako UEFA donese takvu odluku.

Južnoamerička fudbalska federacija (Conmebol) također je pomjerila početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru i utakmice krajem marta neće biti odigrane.

Svijet fudbala je u potpunom haosu i ovo je vjerovatno jedna od najtežih godina u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti