Odgođena i Bundesliga!
Foto - EPA

Konačna odluka

Odgođena i Bundesliga!

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Njemačke odlučio je da odgodi utakmice koje su se trebale igrati tokom vikenda.

Iako je planirano da se 26. kola igra u standardnim terminima, ali bez prisustva publike, danas je odlučeno da se utakmice ipak odgode.

Naravno, razlog otkazivanja je pandemija koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet, a čelnici Bundeslige će na sastanku u ponedjeljak donijeti odluke o nastavku prvenstva.

Očekuje de sa će i Bundesliga biti suspendovana do 2. aprila i da u tom periodu neće biti nikakvih aktivnosti na njemačkim terenima.

U Njemačkoj su dvojica fudbalera drugoligaša Hannovera prethodnih dana bili pozitivni na koronavirus, a kompletna ekipa Nurnberga je u karantenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, i ostale najveće evropske lige su zaustavile takmičenja do aprila, a UEFA je odlučila do daljnjeg se ne igraju takmičenja pod njenim okriljem.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi