Odgođena Skupština NSFBiH

Odgođena Skupština NSFBiH

Za subotu zakazana Skupština Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine odgođena je do daljenjeg.

Kako SportSport.ba saznaje Skupština Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, na kojoj se trebalo raspravljati o prijedlogu Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, koji je stigao iz UEFA-e, neće biti održana u subotu kako je to bilo planirano.

Razlog prolongiranja Skupštine NSFBiH je što u Hercegovačko-Neretvanskom kantonu još uvijek nije održana Izborna skupština.

UEFA i FIFA poslali su prijedlog novog Statuta Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, prema kojem se, između ostalog, planira ukidanje tročlanog Predsjedništva, što je najveći kamen spoticanja unutar N/FSBiH. Ukoliko N/FSBiH ne ispoštuje prijedloge UEFA, vrlo je lako moguća suspenzija svih reprezentativnih selekcija i klubova iz naše zemlje u takmičenjima pod ingerencijom UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.