Odgođena utakmica Njemačke i Chilea

Zbog smrti Hannoverovog golmana

Odgođena utakmica Njemačke i Chilea

Edmir Škorić

Njemački nogometni savez (DFB) odlučio je otkazati prijateljsku utakmicu sa Chileom zbog smrti golmana Hannovera Roberta Enkea (32).

Golman njemačke nacionalne vrste i Hannovera, 32-godišnji Robert Enke, sinoć je izvršio samoubistvo nakon što se bacio pod voz koji je jurio brzinom oko 160 km/h. Šokantna je to vijest za cijeli svijet, a posebno za Nijemce koji neće igrati prijateljski meč sa Chileom koji je bio na rasporedu u subotu.

"Pitao sam igrače za vrijeme koje im je potrebno poslije ove tragedije. Rekli su da nisu u stanju igrati u subotu. Naprimjer, Michael Ballack je poznavao Enkea dok mu je bilo 13 godina, a naravno i njegov suigrač Per Metersacker", kazao je na press konferenciji za novinare predsjednik DFB-a Theo Zwanziger.

Na press konferenciji Oliver Bierhoff bio je duboko dirnut i nije mogao skriti suze. Pogreb će vjerovatno biti u nedjelju, uz prisustvo čitavog njemačkog tima. Utakmica Njemačke i Obale Bjelokosti koja se igra 18. novembra neće biti odgođena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.