Odigrana samo dva meča, i jedan i drugi okončani remijem

Premiership Škotske

Odigrana samo dva meča, i jedan i drugi okončani remijem

Derbi začelja škotskog Premiershipa danas su u 25. kolu igrali Kilmarnock i Ross County, a meč je nakon 90 minuta završen neodlučnim rezultatom.

Poveli su gosti nakon pola sata igre, a strijelac pogotka bio je Arquin. Šest minuta kasnije na semaforu je stajalo 0:2, a strijelac je ovog puta bio Songo'o.

U nastavku se bude domaći i već nakon tri minuta uspijevaju smanjiti preko Boyda. Petnaest minuta prije kraja Ross County je ostao bez Kissa koji je zaradio isključenje, a brojčanu nadmoć domaći koriste u samom finišu kada ponovo preko Boyda stižu do konačnih 2:2.

I drugi susret koji je igran danas završen je neriješenim rezultatom. Bodove su podijelili predposljednji Patrick i Dundee United, a rezultat je glasio 1:1. El Alagui je goste doveo u vodstvo, a izjednačio je petnaest minuta prije kraja Fraser.Ostali susreti koji su se trebali igrati danas zbog nevremena su odloženi.

Škotski Premiership, 25. kolo:
Kilmarnock – Ross County 2:2 (Boyd 48, 92 / Arquin 30, Songo'o 36)
Patrick – Dundee United 1:1 (El Alagui 28 /Fraser 75)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti