Odigrano peto kolo BH Telecom Fair Play lige: Krajina brojala do sedam
Foto: BH Telecom Fair Play liga

Odigrano peto kolo BH Telecom Fair Play lige: Krajina brojala do sedam

E. Škorić

Hrabro Svitanje zamalo otkinulo bodove lideru, derbi završio podjelom bodova, “last match drama” pripala 11. Julu

Peto kolo BH Telecom Fair Play lige nastavilo tamo gdje su prethodna završila. Ponovo je publika u dvorani “Ramiz Salčin” mogla uživati u fenomenalnim partijama, prelijepim potezima i fantastičnim pogotcima.

Prvi susret, ujedno i derbi kola, pružio je rovovsku bitku obje ekipe. Jak i čvrst futsal, borba za svaku loptu i veoma dobre odbrane krasile su ovu utakmicu, a kako to obično u ovakvim mečevima i biva, prava drama je viđena pred sami kraj susreta. Do prvog pogotka se čekalo sve do 37. minute kada Hadžićani dolaze u prednost, međutim u posljednjim sekundama meča Ilmijjini momci stižu do vrijednog boda na veliku radost svoje ekipe.

BH Telecom je u drugom susretu svojom mirnom i iskusnom igrom uspio smiriti mladiće iz Zamma i na taj način upisati novu pobjedu. Treba istaći da je ekipa Telecom jedna od dvije ekipe koje ne znaju za poraz u ovoj sezoni.

Lideri na tabeli, iako sa maksimalnim učinkom i nakon ovog kola, česti su režiseri drama koje sami sebi prirede. Nakon furioznog starta i prednosti od tri gola, u drugom poluvremenu su morali svim silama ići na pobjedu. Hrabra ekipa Svitanja je prvo uspjela poravnati rezultat, a zatim umalo napraviti veliki preokret, međutim, na njihovu žalost, u posljednjoj minuti utakmice “Fine Linije” dolaze do nova tri boda nastavivši tako 100% učinak.

Četvrti meč donio je susret ekipa koje su igrale futsal nadmudrivanja, u kojem je na kraju slavila iskusnija ekipa koja svoje prilike nije propuštala. Iako je Reunited prvi poveo, SenSu Al Hana je uspio izjednačiti pred kraj prvo, a zatim i u drugom na krilima sjajnog Ramića doći do potpunog preokreta. Protivnici su pred kraj pokušali doći do egala, međutim samo su uspjeli ublažiti poraz.

Krajina je svoj bijes koji se nakupljao iz prethodnih kola istresla na Studentima. U utakmici gdje je jedna ekipa igrala na terenu, Krajišnici su brojali do sedam i time podsjetili na šampionski futsal kojeg je i očekivati od njih u nastavku sezone.

Zadnji meč, kao šlag na tortu vrhunskog futsala petog kola, donosi i najviše uzbuđenja. Prštalo je na sve strane, a napetost u igri mogla se osjetiti i na tribinama. Tempo je u dva navrata imao prednost, međutim 11. Juli je oba puta uspio poravnati, a zatim i na samom kraju susreta nakon spriječene kontre i prekršaja nad Srebrenčanima, Salihović sa devet metara u 39. minuti donosi, kako se na kraju ispostavilo, velika tri boda i prvu pobjedu u ovoj sezoni takmičenja ekipi iz Srebrenice.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Na vrhu i dalje suvereno vlada Fine Line sa petnaest bodova, a prate ih BH Telecom sa dva, odnosno SenSu Al Hana sa 5 bodova manje. 11. Juli Srebrenica se pobjedom izdigao sa dna tabele gdje se nalaze Ilmijjini Ljiljani i Džemat SD Nedžarići sa po tri, odnosno Svitanje samo jedni osvojenim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi