Odita i Boya u Novom Pazaru

Nova pojačanja za tim Mihajla Ivanovića

Odita i Boya u Novom Pazaru

Da Novi Pazar ne želi plesati samo jedno u eliti pokazuje dva nova odlična transfera.

Novi članovi tima sa obale Jošanice postali su Obiora Odita i Pierre Boya  koji već imaju dosta iskustva kad je u pitanju igranje u Srbiji. Nigerijski napadač Odita (28) još 2003. je došao u Javor, a januaru 2005. je prešao u Partizan gdje je ostao godinu dana. Potom opet dolazi u Javor,  a zatim slijede avanture u Al-Ainu i Westerlu poslije čega je od jula 2010. do januara ove godine bio opet u Javoru i zatim poslednjih pola godine u kineskom Tianjin Tedi. Za A selekciju Nigerije je odigrao jedan meč.

Boya je kamerunski napadač (4 meča, 1 gol za A tim) koji ima 27. godina. Za Partizan je igrao od 2003. do 2007. kad prelazi u Rapid Bukurešt. U januaru 2009. prešao je u Grenoble, a u Partizan se vratio avgusta prošle godine. Nakon što je odigrao prošle jeseni Ligu šampiona napustio je crno-bijele u januaru ove godine u ne baš lepom raspoloženju. Novi Pazar je uz Boyu i Oditu, doveo i Bogunovića, Vušljanina, Šarca, Ademovića tako da trener Ivanović na raspolaganju ima sve bolji tim, a sa dva afrička napadača realizacija bi trebala biti na novou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.