"Odlazak Alissona je veliki gubitak za Romu, ali to smo prošli već sa Salahom i Nainggolanom"

Perotti o brazilskom golmanu

"Odlazak Alissona je veliki gubitak za Romu, ali to smo prošli već sa Salahom i Nainggolanom"

Endin Čaušević

Brazilski golman Alisson Becker odlučio je napustiti redove Rome i svoju karijeru će nastaviti u Liverpoolu.

Alisson je oduševio fudbalski svijet svojim partijama u prošloj sezoni i na iznenađenje navijača Rome odlučio je napustiti klub i prihvatiti ponudu Liverpoola. Brazilac je već otputovao prema Engleskoj gdje će odraditi ljekarske preglede, a nakon toga bit će predstavljen u novom klub.

Fudbaler Rome, Diego Perotti, izjavio je danas za italijanske medije da je Alissonov odlazak u Liverpool veliki gubitak za Romu. No, Argentinac je poručio da će klub nastaviti bez njega kao što je to već uradio nakon odlazaka Mohameda Salaha i Radje Nainggolana.

"On je bio zaista važan dio naše ekipe i u prošloj sezoni nam je spasio mnogo bodova. Ali, to je fudbal. Treba priznati i reći da je veliki gubitak što Alisson ide jer je on sjajan momak i odličan golman. Ipak, to smo prošli sa Salahom i Naiggolanom, a siguran da ćemo i sada nastaviti tamo gdje smo stali", rekao je Perotti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi