Odlazak još jedne legende: Ezequiel Lavezzi završava karijeru

Ističe mu ugovor narednog mjeseca i ide u penziju

Odlazak još jedne legende: Ezequiel Lavezzi završava karijeru

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Napolija, Ezequiel Lavezzi, već nekoliko godina igra u Kini u dresu Hebei China Fortune.

Lavezzi je najbolje dane svoje karijere proveo igrajući za Napoli i PSG, a početkom 2016. godine sve je iznenadio odlukom da karijeru nastavi u dalekoj Kini.

Ovaj 34-godišnjak već skoro četiri godine igra s dosta uspjeha u Kini, te je danas bio strijelac u velikom derbiju protiv Guangzhou Evergrandea. Njegov tim je slavio sa 3:1, a nakon utakmice Lavezzi se našao u centru pažnje.

Naime, on je izjavio da igra svoje posljednje utakmice u karijeri jer će na kraju ove godine okačiti kopačke o klin. Lavezzi ima ugovor s kineskim klubom do kraja ove godine, te je odlučio da je vrijeme za penziju.

U ovom meču navijači Hebei Fortune su imali sjajan transparent s njegovim likom, te su poručili "Legende nikad ne umiru, ti nikada nećeš biti zaboravljen".

Image

Lavezi je ponikao u omladinskim kategorijama Boce Juniors, ali je kao profesionalac debitova za Estudiantes. U karijeri je igrao za Genovu, San Lorenzo, Napoli, PSG i Hebei Fortunu. Odigrao je i 51 utakmicu za selekciju Argentine, te je postigao devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi