Ezequiel Lavezzi želi nazad u Evropu - prvi pokušaj bezuspješan

Torino odbio mogućnost angažovanja iskusnog Argentinca

Ezequiel Lavezzi želi nazad u Evropu - prvi pokušaj bezuspješan

Ezequiel Lavezzi je na zimu 2016. godine napustio PSG i otišao u Kinu. Tada je za 5.5 miliona eura prešao u Hebei Fortune - u kojem mu nikako ne ide.

Nije se iskusni Argentinac dobro prilagodio na život i fudbal u Kini, pa već neko vrijeme priželjkuje povratak u Evropu.

Lavezzi je nedavno napunio 34 godine, a Sky Sport tvrdi da je iskusni napadač ponuđen Torinu.

Navodno bi Lavezzi bio i više nego sretan zbog potencijalnog transfera u Torino s obzirom da bi u ovom klubu ponovo udružio snage sa Walterom Mazzarrijem, pod čijom je trenerskom palicom igrao u dresu Napolija.

Međutim, italijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio tvrdi da Torino nije zainteresovan za Lavezzija, te da je odbio mogućnost njegovog angažovanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac će tako morati potražiti neku novu opciju za povratak u Evropu.

Inače, Lavezzi je u Seriji A branio boje Genoe i Napolija. Upravo je u Napoliju ostavio najdublji trag, odigrao je 188 utakmica, postigao 48 golova i upisao 57 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi