Odlazak još jedne legende

MLS sve siromašniji

Odlazak još jedne legende

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Chelseaja, Didier Drogba, sinoć je potvrdio da će ovo biti njegova posljednja sezona u dresu Montreala.

Prije nekoliko dana američki MLS napustili su Frank Lampard i Steven Gerrard, a ova liga sinoć je ostala siromašnija za još jednu legendu. Naime, Drogba je svojim saigračima nakon pobjede protiv Toronta u playoffu rekao da je ovo njegova posljednja sezona u Montrealu.

Napadač sa Obale Slonovače u klub je stigao prije dvije godine, a sinoć je odigrao posljednji meč pred navijačima Montreala. Nakon što je meč završen svi su pozdravili Drogbu, a čelnici kluba poručili su da su tužni što neće ostati barem još jednu sezonu.

Još uvijek nije poznato da li će Drogba nastaviti svoju igračku karijeru nakon što napusti Montreal. Nedavno se govorilo o tome da bi se trebao priključiti trenerskom timu Chelseaja, ali ne zna se kada će to biti. MLS je u samo nekoliko dana postao siromašan za tri velike legende.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi