Odlazak Memiševića znači i odlazak Divkovića s klupe Čelika
Divković je u četiri utakmice na klupi Čelika ostvario četiri poraza, tako da se njegov boravak u Zenici može smatrati kao neuspješnim

Nije opravdao očekivanja na Bilinom polju

Odlazak Memiševića znači i odlazak Divkovića s klupe Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Odlazak Jasmina Memiševića s mjesta predsjednika NK Čelik vjerovatno znači i odlazak Vinka Divkovića s mjesta trenera Zeničana.

Nogometni klub Čelik od sinoć ima i novog mandatara kluba. Doskorašnji predsjednik Jasmin Memišević sinoć je pred članovima Skupštine kluba podnio neopozivu ostavku, te je nakon svog govora u veoma kratkom vremenskom periodu napustio sjednicu.

Njegov nasljednik je Damir Bradarac, koji u roku od 30 dana mora dostaviti prijedlog za ljude u Upravnom odboru, nakon čega će se očitovati Skupština kluba.

Ono što je gotovo sigurno, da će nakon odlaska Jasmina Memiševića s klupe predsjednika kluba to isto uraditi i šef stručnog štaba Vinko Divković. Naime, ovog trenera je u klub doveo upravo Memišević, tako da su male šanse za njegov ostanak na klupi crno-crvenih, posebno ako se zna da u kratkom vremenskom periodu nije napravio ni najmanji pomak, kada su u pitanju rezultati seniorske ekipe.

Divković je u Čelik stigao 8. novembra, te je vodio Čelik u četiri prvenstvene utakmice. Porazi od Radnika, Krupe, Slobode i Zrinjskog uz gol razliku 2:11 dovoljno govori kako je uspješan bio boravak Divkovića na klupi Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom stručnjaku koji još nema pobjede u Premijer ligi istekao je ugovor nakon posljednje utakmice protiv Zrinjskog na Bilinom polju. Bez obzira na sve ostao je na klupi, iako nije produžio ugovor, te je prošle sedmice vodio klub na memorijalu u Sarajevu, gdje je malonogometna ekipa Čelika ostvarila tri poraza u tri odigrane utakmice.

Divković će sigurno napustiti Zenicu u narednim danima, a vidjet ćemo ko će nakon Hafizovića, Beganovića i Divkovića, preuzeti vruću stolicu kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi