Odlaze Martino i Santa Cruz
Martino i Santa Cruz odlaze uzdignutih glava

Paragvaj tuguje za Martinom

Odlaze Martino i Santa Cruz

Reprezentacija Paragvaja je pod vodstvom Gerarda Martina na ovom SP-u napravila najveći uspjeh u historiji plasiravši se u četvrtfinale gdje su ispali od Španije sa 1:0.

Jutros su igrači La Albirroje stigli na aerodrom u Assuncionu gdje ih je dočekao veliki broj navijača, a predsjednik Fernando Lugo ih je odlikovao ordenima za posebne zasluge.

Ipak, samo nekoliko sati nakon svečanog dočeka Paragvajce je šokirala vijest da je Gerardo Martino podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije.

„Moj četverogodišnji ugovor je istekao i moj posao ovdje je završen. Ko god bude novi selektor biću mu na raspolaganju i pomoću mu oko preuzimanja reprezentacije“, rekao je 47-godišnji Argentinac koji je postao heroj Paragvaja.

Martino je svojim radom i pristupom zadobio simpatije, ne samo Paragvajaca, nego i ljubitelja nogometa širom svijeta. Svojim znanjem je sebi prokrčio put ka klupi velikih selekcija, tako da mu danas nije teško pronaći novi posao. Već se spominje kako će biti nasljednik Diega Maradone na klupi Argentine, a za njegove usluge se interesuju i savezi Meksika i Saudijske Arabije.

Pored Gerarda Martina Paragvajce je rastužio i Roque Santa Cruz koji je rekao kako je ovo bilo njegovo posljednje Svjetsko prvenstvo. Ipak, sjajni napadač je najavio kako će igrati za reprezentaciju na Copa Americi sljedeće godine u Argentini i to će biti njegovo posljednje veliko takmičenje u dresu La Albirroje.

„Ovo je definitivno bilo moje zadnje SP. Moja duša želi da nastavim, ali tijelo kaže ne. Copa America sljedećeg ljeta biće moje zadnje takmičenje u dresu reprezentacije“, rekao je Santa Cruz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.