Odličan nastup FK Tuzla City i pobjeda nad ukrajinskim prvoligašem

Arežina za pobjedu

Odličan nastup FK Tuzla City i pobjeda nad ukrajinskim prvoligašem

M. Šljivak

FK Tuzla City pobijedio je u pripremnom meču ukrajinski Karpaty s 1:0.

Tuzla je prva prijetila u ovom meču. U 10. minuti Crnkić šutira nakon dobrog prodora Badija, ali u posljednji čas odbrana Karpatyja blokira.

Ukrajinski tim je u 24. minuti po prvi put prijetio. Ipak, jedan od napadača ove ekipe loše se snalazi i loše šutira.

Veliku šansu dvije minute kasnije propušta Badji. Izašao je sam pred golmana, ali se spetljao i propala je ogromna šansa.

Ipak, samo minut kasnije Tuzla je povela. Arežina koristi lošu reakciju protivničke odbrane i pogađa za 1:0.

Odlično je tuzlanski tim igrao i nakon postignutog gola. Konstantno su prijetili golu Karpatyja, ali do kraja prvog dijela većih šansi nije bilo i ostalo je 1:0 nakon 45 minuta igre.

Nastavak meča donosi manje uzbuđenja. Karpaty je imao veći posjed lopte, pokušavali su Ukrajinci nešto napraviti pred golom Tuzla Cityja gdje je u nastavku stajao Muminović, a u 65. minuti su uspjeli da pogode stativu.

Tim Elvira Baljića dobro se branio u ostatku meča. Inicijativa protivničkog tima bila je uzaludna i ukrajinski sastav nije napravio previše u fazi napada.

Crnkić je u samom finišu meča imao veliku šansu da riješi sve dileme oko pobjednika. Ipak, iz odlične pozicije nije uspio da pogodi i propala je velika šansa.

Ostalo je do kraja 1:0 za Tuzla City koji tako uspješno završava pripreme u Antaliji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početni sastav Tuzla Cityja izgledao je ovako:

Fejzić, Morris, Efendić, Leković, Kojić, Hasanović, Hadžanović, Arežina, Crnkić, Kulović, Badji.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi