Odličan susret Rusije i Brazila, uspješniji Rusi

Rusija uspješnija u samoj završnici

Odličan susret Rusije i Brazila, uspješniji Rusi

U drugom susretu osmine finala Svjetskog prvenstva u rukometu sastali su se Brazil i Rusija, a slavili su Rusi 27:26.

Odličan susret odigrali su Brazilci i Rusi. Prvo poluvrijeme proteklo je u igri gol za gol. Brazilci su imali minimalnu prednost većim dijelom prvog poluvremena, ali se na odmor otišlo sa rezultatom 14:14. 

 

Nastavak je bolje otvorio Brazil koji je stigao do dva gola viška, a Brazilci su vodili 18:16. Rusi su serijom 3:0 uspjeli preuzeti vodstvo. Od tog trenutka igralo se gol za gol, a osam minuta prije kraja rezultat je bio 23:23. U odličnoj završnici smirenija je bila Rusija i na kraju je slavila 27:26.

 

Najefikasniji u redovima Rusije bio je Sergej Gorbok sa 11 golova, dok je Igor Levshin odbranio 16 udaraca. U Brazilu po šest golova postigli su Ribeiro i Teixeira, dok je Nascimento imao devet odbrana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.