Odlična jesen za jednog od najboljih defanzivaca u Ukrajini

Šunjić je jedan od najbolje ocijenjenih stopera u Ukrajini

Odlična jesen za jednog od najboljih defanzivaca u Ukrajini

Ukrajinski premijerligaš Zorya Lugansk za razliku od prošle sezone u ovoj igra dosta dobro, a jedan od najstandardnijih igrača tokom jeseni u ovom klubu bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Toni Šunjić. 

Šunjić, koji skupa sa golmanom Santinijem iz Hrvatske i Željkom Ljubenovićem i Nikolom Ignjatovićem iz Srbije čini jugo – koloniju u Zoryji ove je sezone nastupio na petnaest od mogućih osamnaest utakmica.

Utakmicu protiv Ilyichivetsa propustio je zbog toga što mu je bio neophodan odmor nakon reprezentativnog putovanja, dok ga u timu nije bilo ni u sedmom kolu protiv Metalurga iz Donetska zbog direktnog crvenog kartona zarađenog u meču protiv Vorskle.

Šunjić je zbog isključenja u 17. kolu na utakmici protiv Metalurga iz Zaporizhya propustio i posljednju utakmicu jesenjeg dijela protiv Dnipra. Zanimljivo je da su oba crvena kartona Šunjiću pokazana u 53. minuti utakmice.

Sve u svemu Šunjić je na terenu proveo 1276 minuta, uz devedeset minuta na kup utakmici protiv Avangarda. U strijelce se nije upisivao, a prazna je i rubrika asistenti. To ipak nije Šunjićev posao, u defanzivnim zadacima bio je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Premijer lige Ukrajine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.