Odlična partija Đedovića u porazu Bayerna

BBL liga, 33. kolo

Odlična partija Đedovića u porazu Bayerna

Ekipa Bayerna poražena je na gostovanju kod Bayreutha (74:72), u utakmici 33. kola BBL lige.

Izbranici Aleksandra Đorđevića kao veliki favoriti su ušli u ovaj meč, ali su na kraju doživjeli četvrti ovosezonski poraz u domaćem šampionatu.

Bavarci su nakon prvih 10 minuta imali poen zaostatka (18:17). Odličnu igru Bayern je pružio u drugom i trećem periodu, te je na ulasku u posljednju dionici imao prednost od 11 koševa (63:52). Uslijedio je potom neshvatljiv pad u igri Bayerna, koji je u ovom periodu ubacio svega devet poena i tako ispustio pobjedu.

Odlično izdanje u dresu Bayerna imao je bh. košarkaš Nihad Đedović, zabilježivši 14 poena (5/6 iz igre, 2/4 slobodna bacanja) i po tri skoka i asistencije.

Pratili su ga Reggie Redding sa 11 te Bryce Taylor i Devin Booker sa po 10 koševa.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Assem Marei sa 18 poena i osam skokova.

Bayern je treći na tabeli sa omjerom od 27 pobjeda i četiri poraza, dok je Bayreuth četvrti sa skorom 22-9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi