Odlični Čamdžić nedovoljan za pobjedu

KK Play Off Ipsa bolji od KK Vogošće

Odlični Čamdžić nedovoljan za pobjedu

M. Skaka

U okviru 15. kola A1 lige odigran je Sarajevski derbi između ekipa KK Play Off Ipsa i KK Vogošća.

Bila je to tvrda utakmica i neizvjesna do samog kraja koja je opravdala epitet Sarajevskog derbija.
U prvoj četvrtini ekipa Play Off Ipsa kreće silovito i prije svega odličnoj igri kapitena Damira Palate te Brave I Kalamujića rezultat nakon prvih 10. minuta glasi 24:11 za domaće. U drugoj četvrtini godti iz Vogošće uzvraćaju jakom odbranom, te kontranapadima i zahvaljujući nekoliko grešaka domaćih za zvukom sirene za kraj poluvremena uspijevaju poravnati rezultat na 32:32.

Treća četvrtina ponovo pripada domaćoj ekipi koja igra jaku pressing odbranu koja im ponovo donosi prednost od +8 na kraju treće četvrtine (57:49). U četvrtoj četvrtini igrači Play Off Ipsa odlaze ponovo na +12 u 33. minuti, međutim kada je sve izgledalo izgubljeno za Vogošću, Eldin Čamdžić (igrač KK Bosna koji od polusezone nastupa za Vogošću) sa 2 trojke i još nekoliko poena iz igre vraća Vogošću u igru. Vogošća na minuti po do kraja dolazi samo na -2, ali nema dovoljno snage za preokret.

Ulazi se u penal završnicu u kojoj su igrači Play Off Ipsa imali više prisebnosti i samopouzdanja i poenima Tarčina i Adelma Delića utakmicu privode kraju.

U domaćoj ekipi najefikasniji su bili: Damir Palata sa 18, Adelmo Delić sa 13 i Ermin Tarčin sa 12 postignutih poena, a kod Vogošće najefikasniji igrač je bio Eldin Čamdžić sa 25 postignutih poena.
Ovom pobjedom – trećom u nizu ekipa Play Off Ipsa se učvrstila na 4. mjestu A1 lige došla samo na bod razlike od 2. mjesta.

U sljedećem kolu Play Off Ipsa gostuje u Bihaću koji se bori za opstanak, a ekipa Vogošće dočekuje lidera ekipu Kaknja.

PLAY OFF IPSA – VOGOŠĆA 70:66
(24:11, 8:21, 25:17, 13:17)
Dvorana: KSC “Ilidža”. Gledalaca:200

PLAY OFF IPSA: Kadrić, Tucaković, Delić 13, Jašarević, Cowles 11,  Palata 18 , Kalamujić F., Fletcher, Kalamujić K. 6, Tarčin 12, Bravo 10. Trener: Goran Lojo.
VOGOŠĆA: Hasanspahić, Sestanović , Guso, Kahriman, Osmić 6, Hadžifejzović 14, Kurspahić, Aljović 11, Čamdžić 25, Ademović 2, Alić 8, Demir. Trener: Ibrahim Jašarević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.