Odlični Šehić nije pomogao Qarabagu, Salzburg ide dalje

Bh. golman ponovo sjajan

Odlični Šehić nije pomogao Qarabagu, Salzburg ide dalje

A. Beganović

Austrijski prvak Salzburg plasirao se u 4. pretkolo Lige prvaka. Naime, u revanš susretu 3. pretkola Salzburg je sa 2:0 savladao Qarabag, te se s ukupnih 3:2 plasirao u narednu fazu takmičenja.

Nakon što su u prvom susretu 3. pretkola savladali Salzburg sa 2:1, fudbaleri Qarabaga u revanšu nisu uspjeli sačuvati prednost, a od potpune katastrofe spasio ih je nekadašnji golman Željezničara i potencijalni bh. reprezentativac Ibrahim Šehić, koji je i pored dva primljena pogotka, svoj posao odradio na sjajan način.

Od prvog sudijskog zvižduka domaći su krenuli ofanzivno, a pred Šehićem su se redale prilike. Do 18. minute rezultat se nije mijenajo, a onda se nakon kornera u šesnaestercu gostiju najbolje snalazi Hinteregger, koji glavom pogađa za 1:0. Kod ovog pogotka, Šehić je možda mogao i bolje reagovati, no zasmetao mu je njegov saigrač Qarayev, pa je lopta završila u mreži Qarabagovog gola.

U 31. minuti gosti iz Azerbejdžana su imali jedinu priliku na utakmici, ali udarac Nadirova ukrotio je golman Salzburga. Tri minuta kasnije domaći udvostručuju prednost. Kampl neometan s par metara šutira, Šehić krajnjim naporom brani njegov udarac, no na odbijenu loptu natrčava Hinteregger i postiže novi pogodak.

U 37. minuti Soriano dobro šutira, no bh. golman je na visini zadatka, pa se na odmor odlazi sa 2:0 za domaće.

I u drugom dijelu su fudbaleri Salzburga nastavili s napadima, ali Šehić je briljirao, no na njegovu žalost bio je jedini raspoložen igrač kod gostiju iz Azerbejdžana. U 58. minuti još jedna dobra prilika za domaće ali Šehić je uspješniji od Kampla, koji je i dvet minuta kasnije dobro šutirao sa 12 metara, a Šehić je još bolje odbranio.

Četiri minute kasnije nova velika prilika za Salzburg, koju je imao Alan, ali i od njega je uspješniji nekadašnji golman Željezničara. Minut prije kraja iz slobodnjaka sa 20 metara dobro šutira Soriano, no opet Šehić sjajno interveniše i ostavlja goste u igri, koji do kraja nisu uspjeli napraviti ozbiljniju priliku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sve u svemu zaslužena pobjeda Salzburga i sjajna predstava bosanskohercegovačkog golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije