Odlučuju o prvaku: Real nas je pokušao medijski slomiti
Foto: EPA

Predsjednik Celte Carlos Mourino tvrdi

Odlučuju o prvaku: Real nas je pokušao medijski slomiti

M. Šljivak

Predsjednik Celte iz Viga Carlos Mourino  priznao je kako voli način na koji igra ekipa Barcelone, a otkrio je i da je njegov klub bio izložen velikom pritisku preko medija zbog utakmice protiv Reala.

Celta će večeras pred sobom imati veliki izazov. Dolazi im Real Madrid u zaostalom susretu Primere, koji se trebao igrati u februaru.

Kraljevi iz  Madrida bi pobjedom ili eventualnim bodom u ovom meču bili na korak od naslova prvaka, ali je Celta poznata kao tim koji redovno ruši i Real i Barcu na svom terenu.

Predsjednik Mourino je priznao kako voli način na koji igra Barcelona, a zatim je otkrio kako je iz Madrida bio veliki pritisak na njega da se meč u februaru ipak odigra na zakazani dan.

"Nikad nisam skrivao simpatije prema načinu na koji igra Barcelona", istakao je Mourino pred večerašnji meč, te je otkrio kako je vršen pritisak na njegov tim iz Madrida u februaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bili su očajni. Smatrali su da imaju veliku prednost na terenu i da se utakmica treba igrati taj dan. Čak su i preko medija pokušavali da se izbore za utakmicu, pa čak je predlagan i neutralni teren. Ipak, to je bilo njihovo pravo, ali mi nismo željeli pristati na takve prijedloge", rekao je Mourino.

Celta večeras ima sudbinu Barcelone u svojim rukama. Ako pobijede, u zadnje kolo će Barcelona ući s većim šansama za naslov prvaka, ali svaka druga opcija donosi titulu u Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi