Odluka nakon koje je Tottenham izjednačio je ispravna, a sada je objašnjeno i zašto
Tottenham je nakon ove situacije stigao do izjednačenja

Navijači Arsenala su bijesni, ali pravila kažu da je odluka ispravna

Odluka nakon koje je Tottenham izjednačio je ispravna, a sada je objašnjeno i zašto

S. Pašalić

Tottenham i Arsenal su danas u uzbudljivoj utakmici odigrali 1:1.

Londonski derbi je pored dobre igre donio i dosta spornih situacija, a navijači Arsenala su bili bijesni nakon jedne od njih.

Bila je to situacija koja je dovela do izjednačenja u 74 minuti, Harry Kane je čini se bio u ofsajdu kada je lopta koju je uputio Christian Eriksen u šesnaestereac Arsenala stigla do Kanea kojeg je srušio Shkodran Mustafi, a sudija je pokazao na bijelu tačku sa koje je Kane bio precizan.

Pomoćni sudija nije digao zastavicu u toj situaciji, a navijači Arsenala su bili frustrirani nakon te odluke. Bivši igrač Arsenala Martin Keown je također bio nezadovoljan s tom odlukom što je nakon utakmice i rekao u izjavi za novinare.

"Koliko je igrača Spursa u ofsajdu? Zar ovo nije očito?! Da, bio je faul, ali je zastavica do tada već trebala biti podignuta", rekao je Keown.

Ipak pravila kažu da je glavni sudija Taylor bio u pravu, a evo i zašto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

FA pravila navode da ako se igrač u ofsajd poziciji kreće prema lopti s namjerom da igra loptom i ako je fauliran prije igranja ili pokušaja igranja lopte, ili starta na protivnika u borbi za loptu, faul se kažnjava zato što se desio prije prilike koja je proizašla iz ofsajda.

Kao rezultat toga Mustafijev faul na Kaneu se desio prije nego što je Kane igrao loptom pa je ova odluka ispravna.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prle
Znaci ako stojim u totalnom ofsajdu i lopta ide prema meni, a igrac me pokosi, penal je... nema logike ovo objasnjenje.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi