Odluka o selektoru prvog februara

Na sjednici UO KSBiH

Odluka o selektoru prvog februara

Na Upravnom odboru Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji će se održati prvog dana februara jedna će tačka dnevnog reda svojom važnošću zaokupiti svu pažnju prisutnih u našem savezu.

Radi se o izboru za novog selektora A tima, čije bi smo ime trebali saznati upravo početkom idućeg mjeseca. Tada će na stolu biti imena trenera sa kojima su ovih dana, ali i mjeseci obavljani razgovori.

Nije isključena niti mogućnost da to bude opet jedno staro ime na klupi naše selekcije. Realne mogućnosti, odnosno dubina kase u našem savezu umnogome će uticati na odluku o novom selektoru ili možda starom, koji će ponovo krenuti u novi mandat.

Na Upravnom odboru bit će još govora i o samoj završnici košarkaškog prvenstva, tačnije razgovarat će se o takmičenju u okviru Lige-6.

Ono što je jedino sigurno i o čemu se sa sigurnošću već može govoriti je to, da ćemo nakon završetka Lige-13 znati imena tri posljednjeplasirana kluba koji će ispasti iz lige, upravo onoliko koliko ih se u rang niže preselilo i na kraju prošle sezone, to jest njenog prvog dijela.

Opcija da se igra play-out, koja je već dugogogodišnja želja u našem savezu, izgleda da će morati sačekati neka nova vremena, vremena bez recesije i sa financijski jačim klubovima.

Na Upravnom odboru trebala bi uslijediti i potvrda o izboru domaćinstva kada je u pitanju završnica Kupa BiH. To bi ustvari, trebalo biti i zvanično prihvatanje odluke KSBiH koja će tek uslijediti 18. ovog mjeseca, kada će se u prostorijama saveza i odlučiti o tome ko će biti domaćin final-foura ovog takmičenja na osnovu ponuda iz naših klubova.

Prema informacijama iz košarkaške kancelarije, još niti jedna ponuda nije stigla na adresu našeg saveza, ali se baš kao i svake godine ponude očekuju par dana prije 18. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.