Odom i Durant predvode Amerikance

Mundobasket 2010

Odom i Durant predvode Amerikance

Ono što se dugo slutilo, danas je dobilo svoj konačan epilog. Direktor reprezentacije SAD-a Jerry Colangelo je službeno saopštio da na Mundobasketu neće igrati niti jedan član reprezentacije iz Pekinga.

Selektor SAD-a Mike Krzyzewsky će na pripremama, koje počinju početkom naredne sedmice u Las Vegasu, na raspolaganju imati potpuno novu reprezentaciju od one koja je prije dvije godine osvojila zlato na OI u Pekingu pobijedivši Španiju u velikom finalu.

Prema riječima Colangela, vođa nove reprezentacije biće Kevin Durant, 21-godišnji šuter Oklahome, koji je prošle sezone postao najmlađi najbolji strijelac NBA lige svih vremena, a sigurni su još Rajon Rondo, Robin Lopez, Derrick Rose, Amare Stoudemire, Stephen Curry, Tyreke Evans, David Lee i Rudy Gay. Od iskusnijih igrača trebali bi igrati Lamar Odom i Chauncey Billups.

Iako u Turskoj nećemo gledati Bryanta, Jamesa, Anthonyja, Wadea, Howarda, Kidda, Boozera, nema sumnje kako ćemo ponovo gledati vrlo dobru reprezentaciju SAD-a. Glavni cilj Amerikanaca je osvajanje zlata kako bi direktno izborili plasman na OI u Londonu 2012. godine, dok bi u slučaju neuspjeha morali igrati prvenstvo Amerike u Argentini narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.