Odović: Još se upoznajemo, moramo ispraviti neke loše stvari

Trener Željezničara pred derbi sa Zrinjskim

Odović: Još se upoznajemo, moramo ispraviti neke loše stvari

Nakon što se porazom od Apollona u četvrtak Željezničar oprostio od kvalifikacija za Ligu Evrope, pred Plavima sa Grbavice je sada težak ispit i u domaćem prvenstvu.

Naime, Željezničar će pod vodstvom novog šefa struke Milomira Odovića u nedjelju u 21:00 na Grbavici ugostiti Zrinjski u derbiju 3. kola Premijer lige BiH.

Povodom ove utakmice danas je održana press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio i Milomir Odović.

"Željezničar igra derbi na Grbavici poslije dvije zaista teške utakmice, u Evropi i u Zenici. Mi se još uvijek upoznajemo jer sam ja tu sa ekipom na terenu tek nekoliko dana, ali mislim da su poprilično dobro odgovorili na moje zahtjeve iako je bilo i puno problema. U momentima utakmice na Kipru je to izgledalo sasvim pristojno, ali sam uočio i mnogo stvari koje treba popravljati. Tako da ćemo to morati popraviti i protiv Zrinjskog", istakao je trener Željezničara, pa nastavio:

"Zrinjski je odlična ekipa, aktuelni prvak, iako je i kod njih bilo nekih promjena. Oni imaju svoje specifičnosti. Pokušaćemo da im u sutrašnjoj utakmici odgovorimo na pravi način, imajući u vidu da trebamo ispraviti neke loše stvari koje su se vidjele protiv Apollona. Sutra nam je potrebna dobra igra, dobar rezultat - potrebna nam je pobjeda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povodom utakmice protiv Zrinjskog novinarima se obratio i veznjak Želje Stojan Vranješ.

"Znamo o kakvom se protivniku radi, ali mi igramo pred svojom publikom. Moraćemo popraviti neke individualne greške iz prošlih utakmica, moramo se nakon nekoliko slabijih rezultata vratiti pobjedničkom mentalitetu", istakao je Vranješ pa poručio da se već mogu vidjeti neke pozitivne promjene u igri Željezničara nakon dolaska Odovića na klupu, uprkos porazu od Apollona na Kipru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi