Mirzet Alagić razočarano o Zecu, Handžiću, Vranješu, Želji, Sarajevu...

Bh. nogomet sinoć je doživio novi šamar

Mirzet Alagić razočarano o Zecu, Handžiću, Vranješu, Želji, Sarajevu...

Samir Mlaćo

Najteži poraz u historiji bh. fudbala doživjeli su sinoć nogometaši Sarajeva.

 Atalanta se poigrala sa bordo timom na prepunom Koševu i uz to postigla čak osam pogodaka.

Nisu nogometaši Sarajeva imali snage ni da ozbiljno zaprijete favorizovanom rivalu iz Italije, te su navijači pognutih glava napustili najveći bh. stadion.

Više od poraza, koji je sasvim očekivan, navijače je zabolilo to što bordo momci ni u jednom momentu nisu bili ravnopravan rival nakon sjajnih 2:2 u prvom meču.

Meč koji je sinoć odigran sigurno će izazvati dosta polemika i komentara, a mnogi su mišljenja da je rezultat sa Koševa sasvim realan omjer snaga jer u našim klubovim mnoge stvari ne štimaju. Slaže se sa tim i nekadašnji član Željezničara, Sarajeva, Olimpika, Iskre, Brotnja., Mirzet Alagić.

Govorio je igrama u Evropi Željezničara i Sarajeva.

"Treba opet odmoriti igrače, najbolje je da i ne treniraju. Samo nek igraju utakmice. Ovo se odnosi na oba kluba. Negdje sam rekao da su bar deset posto spremniji rivali pojedinačno, ali sam se prevario. Razlika je mnogo veća. Pod hitno je potrebno vratiti stari režim treniranja. Neko će možda reći da je Sušić pogrešno trenirao, a znamo kakav je igrač bio. Treba pitati Džeku kako mu je bilo kod Magatha? Koliko je puta povratio? Znate, kada igrače dobro platite, onda ih bar dobro i umorite. Kada se pojačave gledajte da dovodite igrače koji bar mogu trčati. Znalci nas u crno zaviše", kaže Alagić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zanimljivo da je Alagić u svojoj igračkoj karijeri imao priliku raditi pod palicom Husrefa Musemića, ali i Milomira Odovića, novog-starog šefa struke FK Željezničar.

"Odović izjavi da je ekipa pokazala određeni potencijal. Pa i moj sin od nepune tri godine pokazuje potencijal. Vranješ je itekakav potencijal za uzeti pare, a o drugima da i ne govorim. Zeca su stručnjaci otpisali, a on ispade najbolji. Atalanta je disciplinovana ekipa, upućeniji znaju o čemu pričam. Pavlović diže srednji prst u prvom poluvremenu i uredno i dalje brani. Šta je Handžić trebao još uraditi da počne utakmicu? Pitam se još da li ima i drugih trenera da vode naše klubove? Dajte nekom mlađem", jasan je Alagić, koji je nakon igračke karijere osnovao školu fudbala Dar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Hajde ne kaki matere ti, eto ti si bio igračina pa sad držiš vaz...
24 7
ratip irats
E moj novinaru. Fakat uzivazas i nasladujes se. A ovaj je taman mjera za tebe. Kakav je on bio igrac, takav si i ti novinar!! Mogo bi i Ti osnovati kakvu skolu sportskog novinarsta, smjer nasladivanje!!
21 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi