Željo slavio nakon preokreta

Odović: Kada igrači shvate da je sve što govorim u interesu kluba i njih samih, bit će sve bolje

Edmir Škorić

Nakon fantastičnog meča u kojem je Željezničar savladao Čelik s 3:2, treneri Milomir Odović i Bakir Šerbo sumirali su utiske pred novinarima.

Šerbo je naravno bio manje zadovoljan, budući da je njegov tim ispustio 2:1 prednost iako je bio igrač više u polju od isključenja Šehića.

"Odigrali smo odličnu utakmicu, baš kao i Željo. Kako smo se dogovorili, tako smo i igrali - mirno, staloženo i kontrolisano, ali dvije nesmotrenosti su nas koštale. Čestitam Žejezničaru i želim im sreću u nastavku sezone", poručio je Šerbo.

Onda se novinarima obratio i Odović, kojem kao da je pala stijena sa leđa nakon ove utakmice.

"Ovo su utakmice zbog kojih se dolazi na stadione. I pored vodećeg gola imali smo šansi da zabijemo, nismo uspjeli i onda se pojave problemi kao i protiv GOŠK-a, nekako sami sebi zakuhamo. Neshvatljivo je da dosta iskusnih igrača to dozvoli. Dizali smo se, dizali i na kraju uspjeli", kazao je Odović.

Da li je ciklus od tri domaće utakmice pokazao da neki igrači nisu kalibar za Željezničar?

"Činjenica je da su, unatoč nekim mojim uputama, pojedinci reagovali na katastrofalan način. Ne želim nikog da ističem, iako je bilo indisponiranih. Bili smo bolji apsolutno, pogotovo jer smo s igračem manje uspjeli da damo gol", tvri Odović.

S kojim igračima ste najviše zadovoljni, a s kojim nezadovoljni?

"Ne bih da izdvajam. Morat ću odvagati. Bilo je par njih, ali posebnu pažnju u narednom perionu poklonit ćemo onima koji nisu loše odigrali, a bilo ih je. Važna pobjeda na psihološkom planu".

Kako je Odović zadovoljan novim kapitenom?

"To je pošten momak. Sticajem okolnosti se našao u toj ulozi. Treba dati vremena da vidimo kako će to izgledati", ističe Odović.

Igrači vam drsko odgovaraju na upute?

"Vidite... Interni su i ne odgovaraju na pravi način i to je problem. Kada te odnose popravimo, kada shvate da to što im govorim je u interesu kkluba i njih samih, onda će doći i igra. Ako ne bude napretka, mijenjat ćemo, stavljat ćemo djecu..."

Onda su opet pitanja predstavnika sedme sile bila usmjerena ka gostujućem treneru Šerbi.

Čeliku baš i ne ide u gostima, šta je razlog?

"Ne znam kada smo dobili u gostima, uvuklo se to neko prokletstvo. Danas smo bili najbliže, vodili smo, ali primali smo neshvatljive golove. To je fudbal, dešava se".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Je li izlazak Jamaka utjecao na ishod?

"Jamak je imao povredu prije 15 dana i nije još spreman da odigra kompletan meč", zaključio je Šerbo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kai Kaii
ODOVICU nije ovo za tebe idi trenijar juniore , kadete , pionire
22 38
Griezmann
Samo jako Odaaaaaa titula nas čekaa
33 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi