Odović na mukama pred Tuzlu City: Zilić i Osmanović od prve minute?
Povrede i kartoni kroje tim Željezničara u nedjelju. Odović je na novim velikim mukama.

Plavi se spremaju za Tuzlake

Odović na mukama pred Tuzlu City: Zilić i Osmanović od prve minute?

S. Mlaćo

Pred nogometašima Željezničara u nedjelju je duel protiv Tuzle City. Plavi su poraženi proteklog vikenda u vječitom derbiju pa će sada pokušati iskupiti pred svojim navijačima i doći do vrijedna tri boda.

Milomir Odović nalazi se u velikim problemima. Suspendovani su Jovan Blagojević i Jadranko Bogičević, mjesec dana zbog povrede će izbivati Dženan Zajmović, a nedjeljni meč propustit će i defanzivci Kemal Osmanković, te Miloš Bakrač. Osmanković je zaradio treći žuti karton u derbiju, a Bakrač crveni.

Zbog toga će Odović morati šansu pružiti čak dvojici juniora koji će dobiti šansu protiv Tuzlaka. Naime, pred posljednjem treningu na stoperskoj poziciji sa Matejom Rodinom naći će se Enio Zilić (18), dok će u veznu liniju umjesto Stojana Vranješa Dženan Osmanović (18).

Probleme sa povredom ima i Ivan Čurjurić, pa bi od prve minute u nedjelju mogao Sinan Ramović. Od povrede se još uvijek nije oporavio Vedran Kjosevski, međutim moguće je da ipak se vrati među stative.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo kako bilo, Plave u nedjelju očekuje težak posao, a navijači se nadaju tri boda za ostanak u vrhu tabele.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alkma
Nazalost jako tezak period ispred nas sta se desava vise samo Bog dragi zna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi