Trener FK Željezničar nakon velikog derbija

Odović: Ovo je bio sjajan derbi, ali smo imali nevjerovatne probleme u defanzivi

Endin Čaušević

Fudbleri Željezničara i Sarajeva remizirali su danas na Grbavici rezultatom 2:2 u okviru petog kola Premijer lige BiH.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su prisustvovali treneri obje ekipe. Prvi se obratio trener Plavih, Milomir Odović.

"Teško je ovako neposredno nakon meča davati komentar. Utakmica je bila odlična, puna dinamike i preokreta. Mislim da je ovo najrealniji rezultat, ali s nekim stvarima zaista ne mogu biti zadovoljan. Imali su visoki pritisak i tu smo imali problema. Rekao sam da sam kratko s ekipom, pa ćemo vidjeti šta možemo i tako ćemo se postaviti. Dobra utakmica i naravno da ćemo analizirati naše greške. Sigurno će nam to biti korisne informacije", rekao je Odović.

"Zajmović? Imali smo nevjerovatne probleme u odbrani. Igrači su deset metara stajali od protivnika. U igri Sarajeva nije bilo tako oni su odmah bili uz svog igrača. Zajmoviću je upravo to bio problem, a u napadu je sjajan i trebaš ga jer zna dati gol. Ko zna koliko će mu trebati da to riješi i postane kompletan igrač. Dosta ima igrača koji gledaju svoj interes. Ako podrede sebe kolektivu onda će to biti još bolje. Ovo je bio sjajan derbi, jedan od boljih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vranješ? On je odigrao tu svoju neku ulogu, ali on može i mora bolje. Drugo, iz zadnje linije moramo kvalitetnije organizovati napade i ne možemo stalno slati duge lopte. Jazvić i Zajmović? To su interesantni igrači, ali moraju biti dosta bolji u defanzivi. Zec i Veselinović su bili umorni. Veselinović je korektno odigrao kada je ušao".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi