Trener Željezničara pred Borac

Odović: Pored borbene igre moramo pokazati i kvalitet

Fudbalere Željezničara u okviru 25. kola BH Telecom Premijer očekuje duel u kojem će Plavi na svojoj Grbavici u subotu od 17 sati ugostiti banjalučki Borac.

Najtrofejniji bh. klub u posljednjem meču upisao je važnu pobjedu na gostovanju kod Zvijezde, a ekipa s Grbavice trijumfovala je euro-golom Benjamina Čolića. Plavi su u ovog proljeća bez poraza.

"Ja se nadam da Željezničar može ostati neporažen ovog proljeća. Do kraja igramo mnogo važnih utakmica, a prva u nizu je ova protiv Borca. Znamo da su oni kompaktna ekipa koja na strani zna igrati na rezultat. Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. U svaku utakmicu moramo ući maksimalno ozbiljno i naravno pokušati demonstrirati sav kvalitet koji ova ekipa posjeduje", rekao je šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović.

Trener kluba iz Zvorničke 27 će za susret s Borcem imati na raspolaganje sve fudbalere.

"Svi su igrači na raspolaganju, ali nam određene probleme stvaraju pripreme omladinskih selekcija naše domovine na kojima su bili pojedini naši fudbaler. Ipak, danas ih očekujemo na priprema. Ostali svi su dobro radili i zna se šta se od njih očekuje", istakao je trener Željezničara, te dodao:

"Ne radi se samo igračima u mlađim selekcijama, nego i fudbalerima koji su mladi reprezentativci, a oni često igraju nekada i po dvije prijateljske utakmice, a to je definitivno problem".

Odović zna šta i koliko može i mora pokazati njegova ekipa ukoliko želi savladati Banjalučane.

"Pored borbene igre moramo pokazati i kvalitet. Svako i najmanje opuštanje biće kažnjeno, a primjeri za to su utakmice s Radnikom i Slobodom. Utakmica će biti borbena od prve do zadnje minute", istakao je Odović, uz napomenu da njegovi izabranici moraju kvalitetno reagovati na prvom dijelu svoje polovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Umor Borca, koji je ispao iz polufinala Kupa BiH, mogao bi biti možda i odlučujući faktor u ovome meču.

"Mi se spremamo kao da su najodmorniji i najspremniji, jer jedino takav pristup može uzrokovati našu dobru igru", rekao je strateg Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.