Odović: Široki ima svojih vrilina, ali i mana

Željezničar u 4. kolu gostuje u Širokom Brijegu

Odović: Široki ima svojih vrilina, ali i mana

Adnan Beganović

U okviru 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Širokom Brijegu će snage odmjeriti istoimena domaća ekipa i Željezničar.

Fudbaleri Širokog Brijega i Željezničara u derbi susret ulaze različitog raspoloženja, odnosno Plavi su u 3. kolu slavili u Vitezu, dok su Širokobriježani poraženi na Koševu.

Pobjedom u Vitezu fudbaleri Željezničara su koliko-toliko sa svojih leđa skinuli pritisak, a eventualnom pobjedom na Pecari Plavi bi uhvatili priključak za vrh tabele.

"Široki je odlična ekipa, koja je i u duelu sa Sarajevom pokazala da ima potencijal. Istina, pretrpjeli su poraz, ali mogle su se osim njihovih slabih strana, vidjeti i one dobre. Očekujem kvalitenju utakmicu i nadam se da do nedjelje nećemo imati problema sa povredama. Hadžiahmetović se polako vraća i mogao bi biti spreman za duel", izjavio je za SportSport.ba šef stručnog štaba FK Željezničar, Milomir Odović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi će na Pecari igrati svoju igru, odnosno kako kaže Odović, neće se prilagođavati igri protivnika.

"Bez obzira gdje i s kim igramo želimo imati što veći posjed lopte. Tako će biti i u Širokom. Igrat ćemo svoju igru, pokušat ćemo se nametnuti, ali mnogo toga će zavisiti i od Širokog Brijega. Nakon mnogo vremena imamo sedam dana za pripremu susreta i to nam je od ogromne važnosti. Da li bi bio zadovoljan s bodom? Reći ću vam da želim samo da momci ispoštuju ono što se dogovorimo, da se dobro istrče i da budu borbeni. Doći će onda i rezultata, a ako bi poired svega navedenog Široki slavio ne bih bio razočaran", zaključio je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.